کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) یک کتاب خوب برای کودکان دارای اختلالات گفتاری است. تولید صدا و بیان کلمات در انسان یک فرایند بسیار پیچیده است که تعداد زیادی از اعضا و ارگان‌های بدن در آن دخالت دارند. مغز با ارسال پیام به اندام‌های مختلف، هماهنگی انجام این کارها را فراهم می‌کند؛ اندام‌ها نیز با دریافت دستورات از مغز، شروع به فعالیت موازی و سازمان‌یافته می‌نماید.

با افزایش تعداد اندام‌هایی که در این فرآیند شرکت می‌کنند، احتمال بروز اختلالات نیز افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، هر گونه آسیب به این اندام‌ها می‌تواند باعث اختلال گسترده‌ای در تولید و بیان کلمات شود و در نتیجه باعث ناواضح شدن گفتار زبانی کودک گردد.

دلایل مختلفی می‌تواند باعث ناواضح شدن گفتار کودک شود؛ برخی از این دلایل قابل تشخیص هستند و برخی دیگر ممکن است مشخص نباشند و درمان آن، نیاز به زمان داشته باشد. از جمله این اختلالات ممکن است اختلالات دهانی - صوتی، سندروم‌های ژنتیکی، اختلالات عصبی-حرکتی و مشکلات شنوایی باشند.

هر یک از این اختلالات تنها یک بخش از دلایل ناواضح شدن گفتار کودک است. برخی از این دلایل از بدو تولد قابل تشخیص هستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است مدتی طول بکشد تا شناسایی شوند. با توجه به این علائم، خانواده‌ها پس از شناسایی شروع به درمان کودک خود می‌کنند.

زمان و نحوه درمان کودک با اختلال تلفظ و تولید گفتار ممکن است بسیار متفاوت باشد. بعضی از این درمان‌ها کوتاه و بعضی دیگر طولانی مدت هستند. علاوه بر این موارد، روش درمانی بسته به نوع اختلال متفاوت است. برخی از کودکان نیاز به جراحی‌هایی مانند کاشت حلزون، برخی دیگر نیاز به جراحی کام و لب و برخی دیگر نیاز به درمان‌های دارویی و روانپزشکی دارند.

اما وجه مشترک بین تمام این اختلالات طی کردن پروسه گفتاردرمانی است. کودک باید دوره‌های گفتاردرمانی را با توجه به نیازهای خود طی کند؛ زیرا کودکان دارای اختلالات گفتاری در تولید صدا برای حروف صامت و مصوت دچار مشکل هستند.

کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) یک کتاب خوب برای تقویت مهارت‌های زبانی کودک شما محسوب می شود.

معرفی کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها)

فرهنگ تصویری صامت ها (همخوان ها)

کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) در ابتدا به آموزش ایجاد حروف بی‌صدا (صامت‌های مشکل‌دار) می‌پردازد و سپس به‌تدریج به تثبیت این صداها در ابتدا، وسط و انتهای کلمات می‌رود. با استفاده از این کتاب، کودکان می‌توانند صداهای مختلف را در تمام بخش‌های کلمات فرا گیرند. با وجود کلمات متنوع و گوناگون برای هر تصویر و عکس‌های شاد و سرگرم‌کننده، بیان واژگان موجود در کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) به دلیل واژگان رنگی و متنوع هیچ‌گونه خستگی برای کودکان ایجاد نمی‌کند.

کتاب فوق برای کودکان ذیل، بهترین کتاب آموزشی برای تقویت رشد گفتاری صامت مصوت محسوب می‌شود.

1. کودکان مبتلا به به اختلالات تلفظی

2. کودکان مبتلا به اختلالات روانی در گفتار

3. کودکان مبتلا به تأخیر در رشد گفتار و زبان

4. کودکان کم‌شنوا

5. کودکان عقب‌مانده ذهنی

6. کودکان دارای هوش عادی

7. کودکان در مقطع دبستان و پیش‌دبستان

کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) با آموزش حروف بی‌صدا، به کودکان کمک می‌کند تا با استفاده از این حروف، جملات مرتبط با تصاویر را بیان کنند. این جملات دارای صدای موردنظر هستند که باعث تثبیت صداها در مواقع مختلف کلمه و جمله می‌شوند.

این تمرین به کودکان کمک می‌کند تا در گفتار محاوره‌ای هم از حروف به درستی استفاده نمایند.

نکات مهم قبل از خرید کتاب‌های تقویت تلفظ در گفتار

فرهنگ تصویری صامت ها (همخوان ها)

ما در این بخش قصد داریم به نکات مهمی در راستای انتخاب کتاب گفتار درمانی و تلفظ صحیح صامت‌ها و مصوت‌ها بپردازیم.

  • مشورت با متخصصان: پیش از خرید کتاب‌های گفتاردرمانی کودکان، بهتر می‌دانیم با متخصصان در این زمینه مشورت نمایید بتوانید تا کتاب مناسبی با توانایی و مراحل رشد کودکتان را خریداری نمایید.
  • دایره واژگان و شناخت کودک: در انتخاب کتاب‌های گفتاردرمانی باید به دایره واژگان و توانایی‌های شناختی کودک توجه کنید. در این صورت کتاب خریداری شده کاملاً مطابق با درک نیاز کودک می‌باشد و انجام تمرینات گفتاردرمانی را برای آن دشوار نمی‌کند.
  • تصویرسازی: تصاویر در کتاب‌های گفتاردرمانی کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است. توجه به نوع تصاویر و رنگ بندی به کودک کمک می‌کند تا با اشتیاق بیشتری به سمت حل تمارین ترغیب شود. در واقع باید تصاویر، بازتاب‌دهنده تجربه‌های روزمره کودکان باشند.
  • تطابق با تجربه کودک: محتوای کتاب باید با تجربه‌های روزانه کودک مطابقت داشته باشد تا برای او جذاب و قابل فهم شود.
  • جنس کتاب و کاغذ: در نظر داشته باشید که نوع جلد کتاب کودک، باید بسیار مقاوم باشد. چرا که لازم است این کتاب‌ها به گونه‌ای تولید شوند که در صورت استفاده روزانه و انجام تمرینات گفتاردرمانی، دوام بیشتری داشته باشند.

خوشبختانه کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) با دارابودن تمامی ویژگی‌های فوق خیال شما را از تقویت مهارت‌های زبانی فرزندتان راحت می‌کند.

  • کتاب فوق با داشتن واژگانی مفرح و روزمره برای کودکان، در راستای تقویت مهارت، لحظات لذت بخشی را برای کودکان به ارمغان می آورد.
  • با توجه به استفاده از تصاویر کاملاً مرتبط با واژگان در کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) ، کودکان بهتر می‌توانند ارتباط آن‌ها را درک کرده و به تمرین و تکرار بپردازند.
  • همان‌گونه که می‌دانید کودکان به سختی به خواندن یک کتاب رغبت پیدا می‌کنند. یک کتاب خوب برای کودکان، باید دارای تصاویر جذاب و رنگارنگ باشد.

کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) با داشتن تصاویر رنگی و صحافی جذاب، شوق کودکان به یادگیری را افزایش می‌دهد.

چند روش برای افزایش مهارت روخوانی و تلفظ صحیح کودکان

یک کودک می تواند به چند علت دچار اختلال در تلفظ شود.

  • تقلید و الگو برداری از اختلال تلفظی افراد دیگر.
  • تشویق و تحریک بزرگ‌ترها، به منظور دست انداختن و خندیدن به تلفظ ناصحیح او.
  • گاهی بدون هیچ علت مشخصی، یک کودک سالم نمی تواند به تلفظ صحیح یک یا چند صدا دست یابد. در این صورت، او صدای ناصحیح را از خردسالی به دوره های بعدی زندگی خود انتقال خواهد داد.
    یک اختلال تلفظی هر چند از نظر افراد خانواده و دوستان مشکل بزرگی محسوب نمی شود، ولی از دیدگاه جوانی که با آن روبرو است، مشکلی عمیق و بازدارنده تلقی می‌گردد.

کودک شما ممکن است صدایی را جایگزین صدای دیگر، صدایی را حذف یا اضافه و یا حتی یک صدا را تغییر دهد. این موضوع ممکن است باعث کمبود در فهم سخن کودک برای دیگران شود.

این مورد کاملاً طبیعی است که کودکان در برخی موارد صامت مصوت‌ها را اشتباه تلفظ کنند. به عنوان مثال، ممکن است کودک شما به جای "ر" بگوید "و" و به جای "خرما" بگوید "خوما". این امور برای سنین پایین معمولاً مشکلی ندارد؛ اما اگر با بزرگ‌تر شدن کودک برطرف نشود، ممکن است مشکلاتی جبران ناپذیر برای دوران نوجوانی برای فرد وجود بیاورد.

توجه: ممکن است به علت وجود لهجه یا گویش محلی، تلفظ کودک شما متفاوت‌تر از دیگر کودکان دیده شود. این مورد به عنوان اختلال تلفظ در نظر گرفته نمی‌شود.

به طور میانگین، کودکان تا سن ۵ سالگی تلفظ تمام حروف را یاد می‌گیرند. البته این به این معنا نیست که اگر کودک شما در حال حاضر ۴ ساله است و ۵۰ درصد از حرف‌هایش توسط دیگران درک نمی‌شوند، باید نگران باشید. به او تا سن ۵ سالگی فرصت دهید.

گاهی با تهیه و خرید کتاب‌های گفتاردرمانی مناسب، می‌توانیم روند بهبود اختلالات گفتاری در کودک خود را تسریع کنیم.

در کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) انواع مثال برای اختلالات گفتاری و زبانی مانند لکنت، زبان‌پریشی، اختلالات در بلع، صوت، شکاف کام و ... آورده شده است.

مشکلات روخوانی و خواندن متن یک بسیار اختلال رایج است و تقریباً از هر پنج کودک، یک کودک با آن درگیر هستند. این مشکل می‌تواند به دلیل چندین عامل مختلف از جمله داشتن مشکلاتی در مهارت خواندن باشد. از آن‌جایی که خواندن یک مهارت اساسی است، داشتن مشکل در این زمینه می‌تواند باعث بروز مشکلات در زمینه‌های دیگری از جمله نوشتن، تلفظ، مکالمه و درک مطلب شود. این موانع می‌توانند عملکرد کودک در مدرسه را به شدت تضعیف کرده و عزت نفس او را کاهش دهند.

اگر کودک شما مشکلی در خواندن دارد، این به معنای نبود هوش و استعداد فرزندتان نیست. علل مختلفی برای این مسئله وجود دارد و بسیاری از این دلایل، ارتباطی با هوش و استعداد کودک ندارند. با پیدا کردن ریشه مشکل، می‌توانید به کودک خود کمک کنید تا به یک خواننده ماهر، مطمئن و با اعتماد به نفس بالا تبدیل شود.

در صورتی که فکر می‌کنید کودک شما با یکی از دلایل مذکور مشکلاتی در نوع تلفظ خوانش کلمات دارد، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید تا به طور قابل توجهی مشکل را برطرف کرده و مهارت خواندن و درک مطلب کودک خود را بهبود بخشید.

  • ایجاد انگیزه و پاداش: کودکانی که در خواندن مشکل دارند، اغلب از کمبود اعتماد به نفس رنج می‌برند. شما می‌توانید با جشن گرفتن از موفقیت‌های کوچکشان، صبور بودن و تشویق به ادامه تلاش، اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهید. وقتی کودک متوجه شود که شما به او حمایت می‌کنید، احتمال موفقیت بیشتری دارد که به تلاش خود ادامه دهد.
  • تمرین مهارت‌های شنیداری: تقویت مهارت‌های شنیداری به آواشناسی و روان صحبت کردن کودک کمک می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از کتاب‌های صوتی، پادکست‌ها یا بلندخوانی همراه با کودک، مهارت شنیداری او را تقویت کنید. همچنین با پرسیدن سؤالات درباره آنچه که شنیده است، به او کمک کنید تا فکر عمیق‌تری درباره موضوعات به کار بگیرد و در فرایند درک مطلب پیشرفت چشم‌گیری نماید.
  • بلندخوانی: کودک خود را به بلندخوانی تشویق کنید تا آواشناسی را فرا گرفته و در نتیجه در فرایند تلفظ صحیح واژگان پیشرفت نماید. هنگام تمرین، از کتاب‌هایی که سطح آن‌ها برای کودک شما مناسب است، استفاده کنید. با این روش، مهارت خواندن او پیشرفت کرده و اعتماد به نفسش بالا می‌رود.
  • استفاده از برنامه‌های آموزش انفرادی: برنامه‌های آموزش انفرادی برنامه‌هایی هستند که برای برآورده کردن نیازهای خاص کودکان طراحی شده‌اند. این برنامه‌ها به کودک شما کمک می‌کند تا به اهداف خود، به خصوص اهدافی را که فراتر از سطح مهارت کنونی او هستند، دست یابد. اگرچه این برنامه‌ها نیازمند همکاری معلم یا مربی کودک می‌باشد، اما می‌توانند موجب موفقیت بیشتر کودک شما شوند.
  • استفاده از منابع تعاملی: کودکانی که مشکلاتی در نوع تلفظ محتوایی دارند، معمولاً از کتاب‌های سنتی و متنی کمتر لذت می‌برند. شما می‌توانید با استفاده از کتاب‌های مختلف مانند رمان‌ها، کتاب‌های داستان گرافیکی، کمیک‌ها، مجلات و کتاب‌های صوتی علاقه کودک را به خواندن به آموزش ترغیب نمایید. استفاده از این منابع به شما فرصت می‌دهد تا مهارت خواندن کودک را با روشی که او دوست دارد، تقویت کنید و اعتماد به نفس او را بالا ببرید. فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) یکی از بهترین کتاب‌های موجود در راستای تقویت مهارت زبانی کودکان محسوب می‌شود. با تمرین و تکرار تمرینات و لغات موجود در این کتاب، کودک شما بهتر خواهد توانست لغات را در دهان خود ادا نماید.

خرید فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) از محسنی بوک

اختلالات گفتاری و زبانی ممکن است بر نحوه صحبت، درک، تحلیل و پردازش اطلاعات کودکان تأثیرگذار باشد. اختلالات گفتاری شامل عدم وضوح، کیفیت صدا و روان بودن کلمات گفتاری کودک می‌باشد. در واقع اختلالات زبانی شامل توانایی کودک در گفت‌وگوهای معنادار، درک دیگران، حل مسائل، خواندن و درک و بیان افکار از طریق کلمات گفتاری یا کتبی می‌باشد.

هیچ کدام از ما دوست نداریم که فرزندمان به دلیل داشتن برخی کم و کاستی‌ها چه از لحاظ روحی و چه از لحاظ جسمی، دچار ضرر و زیان شود. محیط مدرسه مخصوصاً در دوران ابتدایی، به گونه‌ای است که کودکان درک درستی از آداب معاشرت و عدم تمسخر کودکان دیگر ندارند. در نتیجه ممکن است کودکی که دارای اختلالات گفتاری است، از شنیدن برخی اوصاف رنج ببرد. خوشبختانه اختلالات گفتاری، مشکلی است که با رعایت و انجام برخی تمهیدات قابل رفع است.

کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) یک کتاب بسیار موفق برای ارتقاء سطح بیانی کودک به حساب می آید. کودکان ما قلب زندگی ما هستند. چه بسا با خرید یک کتاب و بیان واژگان موجود در کتاب توسط فرزند با تکرار و تمرین، بتوانید به مقدار قابل توجهی از درصد این مشکلات بکاهید. امید است تمامی کودکانی که با این مشکل مواجه هستند، بتوانند به وسیله کتاب فوق، به مهارت‌گفتاری بالا و درجات عالی دست پیدا نمایند.

شما والدین گرامی هم اینک می‌توانید کتاب فرهنگ تصویری صامت‌ها (همخوان‌ها) را از فروشگاه اینترنتی محسنی بوک خریداری نمایید.